KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Kanuni Ortaokulu

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Ve Değerlendirme Yönetmeliğinin 5.maddesine dayanarak alınan kararlar doğrultusunda; 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okulların 8. sınıflarında “Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” derslerinin II. dönem I. yazılı sınavları il genelinde belirtilen tarihlerde ortak yapılacaktır.

Okul Aile Birliği 2023 Gelir-Gider Raporu

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

okulumuzda bu amaçla yapılan çalışmalarımız okul web sitemizden yayınlanacaktır.

Kas

Okulumuz 2000-2001 Eğitim öğretim yılında17 derslikli BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU olarak eğitim vermeye başlamıştır. Nisan 2006 yılında ise Bulunduğu mahallenin ismini alarak KANUNİ İLKÖĞRETİM OKULU olarak değişmiştir. Öğrenci sayısının hızla artması üzerine Mayıs 2007 de 8 derslikli ek bina yapılmıştır. Okulumuz 2014 yılında 4+4+4 sistemiyle Ortaokula dönüşmüştür.

Okulumuz ek binasının arka tarafında bulunan atıl bir durumda olan alana okul müdürü Adem KISA ve mahalle muhtarı Resul ARSLANHAN’ın çabalarıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine Halı Saha yaptırılarak öğrencilerimiz ve mahalle gençlerimizin hizmetine sunulmuştur.

2016-2017 eğitim öğretim yılında ek bina Kanuni İmama Hatip Ortaokulu olarak ayrılmış olup ek binadaki anasınıfı  ana binamıza taşınmıştır.

2017—2018 eğitim öğretim yılında beyaz bayrak müracaatında bulunmuş ve almaya hak kazanarak 20/11/2018 tarihinde yapılan törenle BEYAZ BAYRAK okul Müdürü ADEM KISA tarafından alınmıştır.

Kanuni Ortaokulu olarak 750 civarında öğrencimiz ve 35 personelimiz ile eğitim öğretime devam etmekteyiz.