KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Kanuni Ortaokulu

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Ve Değerlendirme Yönetmeliğinin 5.maddesine dayanarak alınan kararlar doğrultusunda; 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okulların 8. sınıflarında “Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” derslerinin II. dönem I. yazılı sınavları il genelinde belirtilen tarihlerde ortak yapılacaktır.

Okul Aile Birliği 2023 Gelir-Gider Raporu

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

okulumuzda bu amaçla yapılan çalışmalarımız okul web sitemizden yayınlanacaktır.

Nis

Okulumuz zaman çizelgesi Cuma gününe özgü olarak güncellenmiştir.

T.C.

DULKADİROĞLU KAYMAKAMLIĞI

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

Kanuni Ortaokulu

Kurumsal Tarihçe

Okulumuz 2000-2001 Eğitim öğretim yılında 17 derslikli Barış İlköğretim Okulu adıyla eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Nisan 2006 yılında ise bulunduğu mahallenin ismini alarak Kanuni İlköğretim Okulu olarak adı değişmiştir. Öğrenci sayısının hızla artması üzerine Mayıs 2007’de 8 derslikli ek bina yapılmıştır. 2006-2007 eğitim öğretim yılında Tekstil İşverenler Sendikası tarafından Bilişim Teknolojileri Sınıfı açılmıştır.

6287 No’lu kanunla kamu oyunda 4+4+4 diye bilinen 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle okulumuz da 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren bu kanunla birlikte ortaokula dönüşmüştür. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından okul bahçesine halı saha yaptırılmıştır. İstinat duvarları da bu yıl tel çitle çevrilmiştir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ek binası  Kanuni İmama Hatip Ortaokulu olarak ayrılmıştır. Anasınıfı da ek binadan ayrılarak koridorda bir alan anasınıfı olarak yapılmıştır.  Şuanda iki okul aynı bahçeyi kullanmaktadır.

Okulumuz 20/11/2018’de  Beyaz Bayrak almıştır. 2021 yılında DOĞAKA tarafından desteklenen proje ile Mesleki Eğitim Kursları ve Tasarım Beceri Atölyesi açılmıştır. 2022 yılında hayırseverlerin katkılarıyla 17 derslik ve koridorlar kuşak mesafesine kadar fayansla kaplanmıştır. Aynı yıl okulumuz İş Sağlığı ve Güvenliğine birçok alanda uygun hale getirilmiştir. Aynı yıl okulumuz öğretmenleri tarafından Geri Dönüşüm Kütüphanesi kurulmuştur. Birçok hayırseverin katkı yaptığı kütüphanemizde şuanda 4 bini aşkın kitap bulunmaktadır. 6 Şubat 2023 depremlerini hafif hasarla atlatan okulumuz, aynı yıl küçük onarımlar görerek faaliyetlerine devam etmiştir. Lavaboları da aynı yenilenmiştir. Depremde zarar gören Atatürk İlkokulu’ndan getirilen koltuklarla da çok amaçlı salon konferans salonu haline dönüştürülmüştür.

Akif BAYTÜRK, Adem MORKAYA, Yalçın ABAMA, Mehmet UZPAK, Adem KISA, Selim DEMİRYÜREK, Şaban BOZMAN, okulun kuruluşundan şuana kadar kurumda görev yapan okul müdürlerimizdir.